8 september, 2015

CV

originalare - produktionsledare - grafisk designer - ad-assistent - webbdesigner - pappa - malmöbo

jonasÄr utbildad originalare men har också jobbat som produktionsledare både på IKEA Communications samt mindre reklambyråer. Är självlärd i HTML, WordPress samt CSS. Arbetar obehindrat i Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, Excel samt Word.

Född 1976 och bor med sambo och två små döttrar på Gamla Väster i Malmö. Vi är från Halmstad men bor sedan 2003 i Malmö. Innan mitt jobb som produktionsledare/originalare i Malmö jobbade jag ca 5 år på IKEA Communications i Älmhult. Först som grafisk designer i ca två år men sedan som produktionsledare, min inriktning var katalogerna och koordinering av alla ländernas översättningstider gentemot deras trycktider.

När vår första dotter kom så var det dags för mig att söka ett jobb i Malmö för att förenkla livet. Här har jag jobbat på två mindre byråer som produktionsledare och originalare, genom åren har jag haft jobb på diverse tryckerier, jobbat som bildretuschör och även en kort sväng som arbetsledare på Burger King.

Har även jobbat ideellt med Soppkök Malmö (Soppkök Malmö är ett initiativ taget av privatpersoner med syfte att belysa problematiken kring den utbredda hemlösheten i Sverige) där jag hjälpte dem med marknadsföring samt att fysiskt medverka på Soppköken där de delar ut mat och kläder till hemlösa. Har även suttit med i styrelsen för Malmö Comedy Klubb.

Är en person som brinner för det jag gör och har inga problem att jobba mycket och under stress. Är strukturerad och vet vad det innebär att både göra en tidsplan och följa den.


Anställningar

2012-2015

Produktionsledare/Originalare, I Am Brand

Ansvarig för produktionen från det att kund godkänt skisserna. Jobbet innefattar även produktionsplanering, budget, kundkontakt samt bokning av interna och externa resurser. Som originalare förbereder och säkerställer jag material för tryck.

2011-2012

Produktionsledare, Imperiet Reklambyrå

Ansvarig för produktionen från det att kund godkänt skisserna. Jobbet innefattar även produktionsplanering, budget, kundkontakt samt bokning av interna och externa resurser.

2007-2011

Produktionsledare, IKEA Communications AB

Som produktionsledare ansvarade jag för produktionen av IKEA katalogen från brief till leverans. Detta innefattade produktionsplanering, flödesoptimering, resurs/kapacitetsplanering och kvalitetssäkring.

2006-2007

Desktop Publisher, IKEA Communications AB

Arbetade huvudsakligen med produktionen av infokapitlet i katalogen samt framtagande av
kartor i Illustrator. Arbetet innebar även en del produktionsledning & kontakt med beställarna ute i länderna.

Desktop Publisher

- Lidbergs Grafiska (Offset tryckeri), 2005-2006
- Lokaldelen AB, 1997-2002
- Tryckmedia AB (Offset tryckeri), 1995-1996

Bildredigerare

- Elevbild AB, 2005
- Stjärnstudio AB, 2003

2003-2005

Arbetsledare, Burger King – Malmö, Sweden

Ansvarade för det dagliga arbetet på restaurangen med resurs- och budgetplanering.


Utbildningar

2001-2003

Industriell Design med VR / Designteknik

Yrkeshögskolan i Helsingborg, KY-Utbildning Läste bland annat grafisk design, 3D och projektledning. Mitt examensarbete gjorde jag på SWECO, det bestod av en 3D modell och presentationsmaterial för seniorboende.

1992-1994

Grafisk linje, Kattegattsgymnasiet Halmstad

Gymnasieutbildning


Övriga kurser

2018-06-04

Fotokurs

Kurs i matfotografering hos Sandra Andersson (zzonzzon)

2017

Fotokurs

Privat fotokurs under April-Maj 2017.

2009-2010

Produktionsledarprogram, IKEA Communications

Intern utbildning med Self management learning.

2008

Situationsanpassat ledarskap, IKEA Communications

Utbildning genomförd av CLS, (www.situational.com)


Övriga meriter

Driver eget företag där jag huvudsakligen designar, skapar och underhåller hemsidor, gör även trycksaker.

Har även jobbat ideellt med Soppkök Malmö (Soppkök Malmö är ett initiativ taget av privatpersoner med syfte att belysa problematiken kring den utbredda hemlösheten i Sverige) där jag hjälpte dem med marknadsföring samt att fysiskt medverkar på Soppköken där de delar ut mat och kläder till hemlösa.

Har även suttit med i styrelsen för Malmö Comedy Klubb.

Talar/skriver på svenska och engelska obehindrat.

Har B-körkort.


Datorvana

Jobbar obehindrat i Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Excel, Power Point samt Word både i MAC och PC miljö.

Behärskar även WordPress, HTML och CSS.